Print
Category: nuttige links
Hits: 1222

Naar analogie met de verdere versoepelingen in de maatschappij kan ook binnen onze sector vanaf woensdag 9 juni wat meer.

Dat betekent niet dat er teruggekeerd kan worden naar een normale situatie zonder meer. Het virus is nog steeds aanwezig en de besmettingscijfers zijn, hoewel in dalende lijn, nog steeds relatief hoog. De preventieve en hygiënische maatregelen (mondmasker, afstand, hygiëne en ventilatie) dienen strikt gerespecteerd te blijven. Daarnaast blijven de nationale richtlijnen gelden, net zoals mogelijk bijkomende maatregelen van lokale of bovenlokale autoriteiten.

De maatregelen, zoals opgelegd door het Overlegcomité, moeten ten alle tijden gerespecteerd worden.

De instructies voor testing na reizen naar het buitenland zijn beschikbaar via volgende link: https://covid-19.sciensano.be/nl/procedures/reizigers

Concreet:

 

Indien u  zich ziek voelt, komt nu niet naar uw afspraak. U kunt afbellen of een mailtje sturen naar de persoon met wie u een afspraak had.

Ook aan de personen die onze zorggebruikers brengen of halen, vragen we om dat niet te doen als ze zich ziek voelen.

Als u niet zeker bent of u beter wel of niet naar het centrum komt, neemt u hiervoor contact op met uw huisarts en volgt u zijn/haar advies.

SYMPTOMEN

Een mogelijk geval van COVID-19 is een persoon met -minstens één van de volgende hoofdsymptomen die acuut ontstaan zijn, zonder andere duidelijke oorzaak:

OF -minstens twee van de volgende symptomen, zonder andere duidelijke oorzaak

OF-verergering van chronische respiratoire symptomen (COPD, astma, chronische hoest...)

Oprechte dank voor uw medewerking

Team Zeplin