In ons revalidatiecentrum kan u terecht voor de aanpassing van hoortoestellen (alle merken), op maat gemaakte oorstukjes, technische hulpmiddelen en gehoor-bescherming.

Wij maken deel uit van Hoorexpert (www.hoorexpert.be).

 

U hoort slechter dan vroeger?

U hoort bepaalde geluiden niet meer?

U verstaat niet altijd wat er gezegd wordt?

Uw huisgenoten klagen dat u de radio of televisie te luid zet?

 

Wacht dan niet om uw NKO-arts te consulteren en uw gehoor te laten testen! Op basis hiervan maakt uw NKO-arts – indien nodig – een voorschrift voor de aanpassing van één of twee hoortoestellen. Met dit voorschrift kan u in ons revalidatiecentrum terecht.

Op basis van de gehoortest, selecteert de audiologe van ons revalidatiecentrum één of meerdere hoortoestellen, aangepast aan uw gehoorverlies. Hierbij kan ze een keuze maken uit alle op de markt bestaande merken.

Indien nodig worden oorafdrukken genomen. Deze zijn nodig om oorstukjes of in-het-oor-toestellen te maken die perfect in uw oor passen.

Zodra de oorstukjes en hoortoestellen beschikbaar zijn, start er een proefperiode. Tijdens deze periode komt u verschillende keren terug voor tests met de hoortoestellen, fijnregeling van de hoortoestellen en besprekingen van de resultaten. Indien nodig kan u verschillende hoortoestellen uitproberen. We zoeken zo samen naar het beste apparaat en een optimale regeling ervan. Als hoortoestellen goed afgeregeld zijn, bezorgen wij uw NKO-arts een uitgebreid verslag omtrent de resultaten met de hoortoestellen. Op basis hiervan vervolledigt hij het voorschrift. Met dit voorschrift en het verslag, vragen wij vervolgens een tussenkomst aan bij uw ziekenfonds.

Na de aanpassing kan u steeds bij ons terecht voor nazorg en eventuele herstellingen van uw hoortoestellen. Wij organiseren ook technische dagen. De technici van de firma’s die hoortoestellen verdelen, kijken uw hoortoestellen gratis na en reinigen ze.